Pályázat

Kedvezményezett neve: Rabi Géza Ákos egyéni vállalkozó

A projekt címe: Építészstúdió fejlesztése Kópházán

A szerződött támogatás összege: 7 468 039 Ft

A támogatás mértéke: 70%


Rabi Géza Ákos egyéni vállalkozó a VP6-19.2.1-5.3.3-21 kódszámú, „Helyi gazdaságfejlesztés az Alpokalja-Fertő táj mikrovállalkozásainak fejlesztése által” című pályázati felhívásra sikerrel nyújtotta be 2022.02.15-én 21:13:56 időpontban 3348468303 iratazonosító számmal nyilvántartott támogatási kérelmét.
A pozitív tartalmú támogatási döntést követően a vállalkozás 7 468 039 Ft támogatási összegű európai uniós (Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA)) és a hazai központi költségvetési előirányzatból finanszírozott vissza nem térítendő támogatásban részesült. A hozzá kapcsolódó, ezen felül önerőből vállalt összegből, mindösszesen 10 668 632 Ft-os elszámolható projekt összköltségű beruházás valósult meg a támogatott vállalkozás 9495 Kópháza, Savanyúkút utca 21. szám alatti telephelyén.
A tervezettek szerint a projekt kezdte 2022.02.16., a projekt megvalósítása 2023.11.13-án fejeződött be a műszaki ellenőri tevékenységgel.
A beruházás során a meglévő tervezőiroda a mai kor követelményeinek megfelelő anyagok felhasználásával, de az épület múltját tiszteletben tartó stílusjegyekkel újult meg kívül és belül egyaránt, megtörtént az építészstúdió modern belsőépítészeti jegyekkel történő kialakítása, bővítése. A beszerzéseknek köszönhetően 3 db új munkaállomás jött létre, a szükséges számítógépekkel és a munkához elengedhetetlen szoftverekkel az ezeket összekapcsoló kapcsoló informatikai hálózattal és egy nagy teljesítményű plotterrel. A beruházás keretében kerékpárosbarát fejlesztések is megvalósultak, melyek az itt dolgozó munkatársak és az ide érkező ügyfelek kényelmét szolgálják.
A projektnek köszönhetően az építészstúdió alkalmassá vált a gyakornokok, a társtervezők és az ügyfelek fogadására akár egyidőben is, továbbá a plotteres nyomtatási lehetőség biztosítására. Mindezek mellett a vállalkozás piaci versenyképessége javult, munkahelyteremtő ereje jelentősen bővült.
Az Európai Bizottság EMVA-ra vonatkozó internetes oldala megtalálható: https://ec.europa.eu/agriculture/
Kedvezményezett neve: Rabi Géza Ákos egyéni vállalkozó

Projekt címe: Új tervezői iroda kialakítása Kópházán

Szerződött támogatás összege: 3.751.484 Ft

Támogatás mértéke: 50%

Rabi Géza Ákos egyéni vállalkozó támogatási kérelmet nyújtott be 2018. júniusban a VP6-19.2.1.-5-3-17 számú, Gazdaságfejlesztés a Vidék Minősége jegyében A Vidék Minősége-Alpokalja-Fertő táj védjeggyel rendelkező termelők és szolgáltatók tevékenységének fejlesztése című pályázati konstrukcióra " Új tervezői iroda kialakítása Kópházán" címmel.
A 1938704729 azonosító számú projekt 2019. június 6-án összesen 3.751.484 Ft, Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) és a hazai központi költségvetési előirányzatból finanszírozott vissza nem térítendő támogatásban részesült. A Támogató a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága, a támogatás mértéke 50%. Az Európai Bizottság EMVA-ra vonatkozó internetes oldala: https://ec.europa.eu/agriculture/
A 2012-ben létrehozott egyéni vállalkozásom elért arra pontra, hogy infrastrukturális bővítése szükséges. A tervezői tevékenységem zavartalan és 21. századi elvárásoknak megfelelő működése érdekében szükséges egy új helyszínen egy új iroda kialakítása. Ezt a tulajdonomban lévő, régi ház felújításával, átalakításával szeretném megteremteni Kópházán. Az új iroda helyiségei alkalmasak lesznek számomra és munkatársaim számára mind a tervezői munka színvonalas elvégzésre, mind egyeztetések, megbeszélések, tárgyalások lebonyolítására. A támogatás segítségével a régi épület felújítását, átalakítását kívánom megvalósítani. A támogatás hozzájárul még a szolgáltatásom népszerűsítéséhez is a honlapom fejlesztésnek köszönhetően. Mind az épület, mind a honlap akadálymentesen elérhető lesz. Célom, hogy a hozzám betérő ügyfeleim a Vidék Minősége – Alpokalja–Fertő-táj térségi védjegy programmal is megismerkedhessenek, az irodában kialakításra kerül egy „Védjegy-Sarok”, mely bemutatja a térségi védjegyes tagok termékeit, szolgáltatásait.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.06.25.

A projekt azonosító száma: 1938704729